Løp

Ikke tilgjengelig

Vandring

3 timer
Middels
10km
Tilgjengelig

Sykling

Ikke tilgjengelig

Fiske

Ikke tilgjengelig

Ski

Ikke tilgjengelig
10km

Tuva, Ringsakerfjellet høyeste

En flott dag i slutten av oktober tok vi turen opp til Tuva. Fra Åstadalen kjørte vi opp til bommen på Skvaldra Hyttefelt. Husk å parkere før bommen da den blir stengt med hengelås uten varsel.

Tuva kan nås fra flere sider av fjellet – fra Skvaldra, Øyungen eller Skolla. Vår tur går altså fra Skavldra hyttefelt.  Første del går på grusvei gjennom hyttefeltet. Følg med på skiltingen og hold høyre i første kryss.  På toppen av hyttefeltet valgte vi å følge merket sti mot Godlidalshytta. Etter noen hundre meter tar du til høyre og over gangbru som krysser Skvaldraelva. Terrenget er tidvis bløtt og med en god del stein så vær obs. Du kommer nå inn på Rondanestien og går langs den til Godlidalshytta.

Følg med langs stien og ta deg tid til en kort rast når du ser skilt VANN. Dette er et oppkomme og vannet er helt herlig. Nå vil du se Golidalshytta i front og her er det tid for en liten rast. Nydelig utsikt mot nordøst.

Etter Godlidalshytta tar du av fra Rondanestien og går på god sti rett opp til toppen.

Oppe på Tuva har du vidt utsyn i alle retninger; sørover til Skreikampen, vestover til Ljøsheim og Sjusjøen, nordvestover retning Jotunheimen og nordøstover til Rondanemassivet.

Tuva er Ringsakerfjellets høyeste topp og ligger på 1090 moh.

Velg din visning:

Skiltingen er av eldre dato, så følg godt med på venstre side av stien.

Bru over elva, litt sleppe planker på høsten.

Enkelte steinete og tidvis bløte partier.

Godlidalshytta

Godlidalshytta, kanske tid for 5 min?

Her kan man på legge på turen timer i alle retninger.

Været på Sjusjøen